Min baggrund

Jeg har næsten altid slået mine folder i Nordjylland – har kun haft én afstikker, nemlig til Næsgaard Agerbrugsskole ved Stubbekøbing, hvor jeg i 1989 blev færdiguddannet som agrarøkonom. I de seneste mange år har jeg arbejdet som produktchef ved Hedegaard A/S i Nørresundby.

Politik har altid været min fritidsinteresse, og siden 1997 har jeg været folkevalgt. Først i Nordjyllands Amtsråd, senere i Hjørring Byråd og nu i Nordjyllands Regionsråd, hvor jeg er gruppeformand for Det Konservative Folkeparti.

Jeg har arbejdet politisk for dig og for Nordjylland i 22 år, og har 36 års erhvervserfaring.

På denne side har du mulighed for at læse mere om min baggrund:

I Vendsyssel har jeg mine rødder…

Min interesse for politik begyndte allerede, da jeg i 1970’erne var elev på Toftegårdskolen i Jerslev, som ligger 8 km øst for Brønderslev. Her havde jeg den senere borgmester i Brønderslev Kommune, Lene Hansen, som lærer, og hende var jeg bestemt ikke politisk enig med. Det førte til, at jeg blev ungdomspolitisk aktiv.

Jeg har næsten altid haft bopæl i Nordjylland – både nord og syd for fjorden. Udover de 2 år på Den Cassenske Agerbrugskole på Næsgaard, i Stubbekøbing på Falster. I mine helt unge år arbejdede jeg på forskellige landbrug i  Vendsyssel men også i Kongerslev, Støvring og Nibe. Siden 1989 har jeg boet i 9800 Hjørring.

For dig og for Nordjylland – tiden i amtsråd, byråd og regionsråd…

Siden jeg i 1997 blev valgt ind i det daværende Nordjyllands Amtsråd har social- og sundhedspolitik været nogle af de vigtigste politiske emner for mig.

I 2001 blev amtsrådet skiftet ud med byrådet i den gamle Hjørring Kommune. Ved strukturreformen i 2005 hvor amter blev erstattet af regioner og hvor kommunerne blev sammenlagt til storkommuner, genvalgtes jeg til byrådet i ny Hjørring kommune, som blev til ved en sammenlægning af daværende Hirtshals, Sindal, Løkken-Vrå og Hjørring Kommuner. Ved det samtidige valg til det nye regionsråd, i Region Nordjylland, blev jeg nyvalgt og indtog pladsen som gruppeformand for den Konservative regionsgruppe.

Efter regionsrådsvalget i 2009 blev jeg valgt som næstformand for regionsrådet og efter valget i 2013 begyndte min første periode som bestyrelsesmedlem i interesseorganisationen Danske Regioner. Ved det efterfølgende valg i 2017 valgte jeg at tage kampen op om posten som regionsrådsformand i Nordjylland – jeg mener dengang som nu, at Nordjylland har brug for en ny retning, med bedre psykiatri og større kapacitet hos de praktiserende speciallæger, men ikke mindst at sikre alle nordjyder adgang til en praktiserende læge som de kender. Valget i 2017 blev en succes og jeg fik 10.925 personlige stemmer.  Jeg er selvfølgelig stadigvæk taknemmelig for den tillid, I vælgere dengang gav mig.

Vejen til landspolitik…

I de 22 år jeg har været medlem af amtsråd, byråd og regionsrådet samt bestyrelsen i Danske Regioner, her har jeg fået en unik viden om de begrænsninger, som regionerne er underlagt – begrænsninger og rammer, som jeg mener, skal ændres for at kunne levere det bedste sundhedsvæsen til nordjyderne.

Det er en af grundene til at jeg stiller mig til rådighed som spidskandidat for Det Konservative Folkeparti til folketingsvalget. Der er også mange andre ting at kæmpe for end et bedre sundhedsvæsen, for den kommunale ældrepleje, psykiatrien og hele handicapområdet trænger også til et løft.  Men det hele koster og derfor skal vores erhvervsliv styrkes og lettes for unødig bureaukratisk. Det er jo erhvervslivet der er krumtappen i hele vores

Skattevæsenet skal genoprettes og inddrivelsen af de mange milliarder skal sættes i gang nu. 12,3 mia. kr. aktieudbytteskat blev fejlagtigt udbetalt til udenlandske svindlere. Kaos og kuldsejling af inddrivelsen af skattegæld, så danskernes skattegæld nu er vokset til 116 mia.kr., uden at skat ser sig i stand til at inddrive pengene. Manglende betaling af 1,3 mia. kr. for 400.000 biler, hvor vægtafgift og grøn ejerafgift ikke er blevet betalt, siden 2012. Omkring 200.000 af bilerne skulle have haft klippet nummerpladerne, hvis systemet ellers havde virket. Det er en skandale og det vil jeg gøre noget ved.

Jeg har behov for din stemme så jeg kan fortsætte min kamp, for dig og for Nordjylland, i Folketinget.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis der er noget du mener, jeg kan være behjælpelig med, eller hvis der er noget, du mener, jeg bør være opmærksom på. Jeg glæder mig til at møde dig og rigtig mange andre nordjyder i løbet af valgkampen.