Alle skal have en familielæge

Der findes intet sted i Danmark, hvor lægemanglen er højere end i Nordjylland. Derfor kæmper jeg ihærdigt for at sikre alle nordjyder en familielæge.

Familielægen er ryggraden af vores sundhedsvæsen. For det er din egen læge, som du kender dig og din sygdomshistorik. Det skaber tryghed. Desværre står i alt 215.000 danskere uden en fast familielæge – på trods af at vi ved patienttilfredsheden er lavere, når danskere ikke har en fast læge. Samtidig er lægemanglen størst i Nordjylland. I hele 10 procent af de nordjyske klinikker er der ikke faste ejerlæger til stede.

Jeg har derfor af to omgange fremsat et forslag i Folketinget, som helt vil løse manglen på praktiserende læger, ifølge de praktiserende lægers egen organisation. Konkret foreslår vi, at der skal uddannes 1.500 flere praktiserende læger over de kommende år. Det vil sikre alle borgere i Danmark deres egen faste læge.

Regeringen og venstrefløjen har desværre gang på gang stemt mit forslag ned. Og selvom statsministeren både ved nytårstaler og andre store begivenheder har sagt, at for mange står uden en familielæge, så stemmer de altså imod i flere familielæger i Folketinget. Det er for mig et klokkeklart løftebrud.

Men regeringen slår mig ikke ud. Jeg kæmper videre. For alle danskere fortjener en familielæge.

Læs mine øvrige mærkesager her